Öğütülmüş Çukurören Biberi 200 gr, Coğrafi İşaretli Ürün-SATICI:GezginBazaar
Öğütülmüş Çukurören Biberi 200 gr, Coğrafi İşaretli Ürün-SATICI:GezginBazaar

Öğütülmüş Çukurören Biberi 200 gr, Coğrafi İşaretli Ürün-SATICI:GezginBazaar

0.0

Coğrafi Sınırı: Bilecik ili Çukurören köyü

Teslimat Şekli: Ücretsiz

Kampanyası: Alışveriş sonrası 10,00 TL değerinde para puan hesabınıza yüklenecektir.

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: Denizden 350 metre yükseklik olan Çukurören köyünün killi ve kireçli toprak yapısı, Capsicum annuum türü bitkiden elde edilen Çukurören Biberine de kendine has özellikleri verir. Çukurören Biberi iğne ile pamuk iplere dizilerek, güneş ışığı altında kurutulur. Kurutulan ürünlerin bir kısmı olduğu şekilde, bir kısmı ise taş değirmenlerde işlenerek pul biber haline getirilerek pazara sunulur. Çukurören Biberi üretiminde her yıl, bir sonraki üretim dönemi ekimi yapılacak tohumların, tohumluk olarak ayrılması ile ürünün kendine özgü yapısı korunur. Çukurören Biberi iklim, toprak yapısı ve diğer ürün isteklerinden dolayı ekim zamanı, hasat zamanı ve üretim işlemleri nedenleriyle yöre ile özdeşleşmiştir. Çukurören Biberinin üretildiği bitkiler Capsicum annuum türünde çok yıllık olmalarına karşın bir yıllık bitki olarak yetiştirilir. 0,5 - 1,0 m’ye kadar uzanan bitkinin, sık dallı bir yapısı vardır. Yeşil ya da mor renkli yapraklar yumurtamsı ya da mızraksı yumurtamsı biçimdedir ve kenarları düzdür. Yaprak koltuğundan çıkan tekli ya da ikili çiçeklerin beş taç yaprağı ve beş çanak yaprağı bulunur. Başlangıçta yeşil renkli olan meyve olgunlaştığında kırmızıya döner (Kaynak:Türk Patent ve Marka Kurumu 520 no.lu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi)

 

Coğrafi Sınırı: Bilecik ili Çukurören köyü

Teslimat Şekli: Ücretsiz

Kampanyası: Alışveriş sonrası 10,00 TL değerinde para puan hesabınıza yüklenecektir.

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: Denizden 350 metre yükseklik olan Çukurören köyünün killi ve kireçli toprak yapısı, Capsicum annuum türü bitkiden elde edilen Çukurören Biberine de kendine has özellikleri verir. Çukurören Biberi iğne ile pamuk iplere dizilerek, güneş ışığı altında kurutulur. Kurutulan ürünlerin bir kısmı olduğu şekilde, bir kısmı ise taş değirmenlerde işlenerek pul biber haline getirilerek pazara sunulur. Çukurören Biberi üretiminde her yıl, bir sonraki üretim dönemi ekimi yapılacak tohumların, tohumluk olarak ayrılması ile ürünün kendine özgü yapısı korunur. Çukurören Biberi iklim, toprak yapısı ve diğer ürün isteklerinden dolayı ekim zamanı, hasat zamanı ve üretim işlemleri nedenleriyle yöre ile özdeşleşmiştir. Çukurören Biberinin üretildiği bitkiler Capsicum annuum türünde çok yıllık olmalarına karşın bir yıllık bitki olarak yetiştirilir. 0,5 - 1,0 m’ye kadar uzanan bitkinin, sık dallı bir yapısı vardır. Yeşil ya da mor renkli yapraklar yumurtamsı ya da mızraksı yumurtamsı biçimdedir ve kenarları düzdür. Yaprak koltuğundan çıkan tekli ya da ikili çiçeklerin beş taç yaprağı ve beş çanak yaprağı bulunur. Başlangıçta yeşil renkli olan meyve olgunlaştığında kırmızıya döner (Kaynak:Türk Patent ve Marka Kurumu 520 no.lu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi)

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR